Dziś mam dla Was szybciutką i przepyszną propozycję podania
hiszpańskich chlebków, które upiekłem kilka dni temu. Przekąska doskonale sprawdzi się zarówno w pracy jak i na domową imprezę.
Składniki (1 porcja):
- 1 hiszpański chlebek z tego przepisu
- 2 plastry szynki dojrzewającej (serrano, szwarcwaldzkiej)
- 4 plastry oscypka (białego)
- garść mieszanki sałat
Chlebek przekroić wzdłuż na pół. Na kromkach ułożyć pozostałe składniki w kolejności dowolnej. I to na tyle :-)
Smacznego :-D
jakbym jadla chleb to by mi sie ten pomysl podobal:)
OdpowiedzUsuńCzyli jak zrobię takie cudo memy facetowi, to mi się oświadczy? :P
OdpowiedzUsuńJa bym sie oswiadczyl ;-)
UsuńHiszpański chlebek to jest to, czego potrzebuję :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Basia
Sam sobie smaku narobilem. Dobrze, że mam zamrozone :-)
UsuńZa Twoje chlebki zabieram się w weekend. Kanapki wyglądają bardzo kusząco;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że posmakuje :-)
UsuńCudowna kanapka, gorzej tylko z upieczeniem tych chlebków;-)
OdpowiedzUsuńOj tam, nie są trudne do wykonania.
Usuńjak to mawiają..dobra kanapka nie jest zła ;)
OdpowiedzUsuńa Twoja prezentuje się znakomicie!
Ty wiesz Bartoldziku, jak mnie przywolac. Chlebek pyszny a i szynke szwarcwaldza bardzo lubie. Kanapki akurat dla mnie :)
OdpowiedzUsuńJa już upiekłam czwartą edycję :)
OdpowiedzUsuńZ oliwą, mocno wysuszonym, cieniutko pokrojonym oscypkiem i pomidorem odm. Lima - bajka :)
Dzięki za ten przepis, chodzi na stałe do repertuaru :)
Bardzo się cieszę! Polecam się na przyszłość :-)
Usuń