19 października 2012

Hiszpański chlebek z oscypkiem i serrano - kanapka inaczej

Dziś mam dla Was szybciutką i przepyszną propozycję podania hiszpańskich chlebków, które upiekłem kilka dni temu. Przekąska doskonale sprawdzi się zarówno w pracy jak i na domową imprezę.




Składniki (1 porcja):
  • 1 hiszpański chlebek z tego przepisu
  • 2 plastry szynki dojrzewającej (serrano, szwarcwaldzkiej)
  • 4 plastry oscypka (białego)
  • garść mieszanki sałat


Chlebek przekroić wzdłuż na pół. Na kromkach ułożyć pozostałe składniki w kolejności dowolnej. I to na tyle :-)
Smacznego :-D


13 komentarzy:

  1. jakbym jadla chleb to by mi sie ten pomysl podobal:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli jak zrobię takie cudo memy facetowi, to mi się oświadczy? :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Hiszpański chlebek to jest to, czego potrzebuję :-)
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sam sobie smaku narobilem. Dobrze, że mam zamrozone :-)

      Usuń
  4. Za Twoje chlebki zabieram się w weekend. Kanapki wyglądają bardzo kusząco;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowna kanapka, gorzej tylko z upieczeniem tych chlebków;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak to mawiają..dobra kanapka nie jest zła ;)
    a Twoja prezentuje się znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ty wiesz Bartoldziku, jak mnie przywolac. Chlebek pyszny a i szynke szwarcwaldza bardzo lubie. Kanapki akurat dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja już upiekłam czwartą edycję :)
    Z oliwą, mocno wysuszonym, cieniutko pokrojonym oscypkiem i pomidorem odm. Lima - bajka :)
    Dzięki za ten przepis, chodzi na stałe do repertuaru :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę! Polecam się na przyszłość :-)

      Usuń

Witam na moim blogu :-)
Dziękuję za pozostawienie Twojej opinii. W miarę możliwości odpowiem na każdy (podpisany imieniem lub nickiem) komentarz...